Pages

YemekSepeti.com

Yemek Sepeti, internet üzerinden yemek sipariş alan, Türkiyede neredeyse rakibi olmayan aynı zamanda  tık sayısı ve cirosu yüksek sitelerden bir tanesi.
Yemek Sepeti nin sayfasını incelediğimde gözüme ilk takılan "kredi kartınız bizi hiç ilgilendirmiyor" mesajı oldu, bu mesaj uzun zamandır sitede bizi karşılıyor. Kullanıcının aç ve sipariş vermek üzere bu siteyi ziyaret ettiğini düşürsek tam bu sırada en son düşüneceği şey kredi kartının güvenliği olacaktır. Yemek için kebapçıya girdiğinizde buralarda yan kesici çok ama bizim dükkan güvenlidir mesajı vermeye gerek yok.
"Siz siparişi  verin, ödemeyi kapıda biz alırız" gibi daha samimi bir ifade ile de her şeyi anlatabilirdiniz.
Ayrıca ana sayfada yemek görseli neredeyse yok gibi, aç müşterinin iştahını açacak güzel yemek resimleri ve firmaların yaptıkları kampanyalardan bahsedilmesi müşterinin aksiyon almasını kolaylaştıracaktır.
Bir diğer sıkıntı kayıt olma zorunluluğu. Neden sıkıntı diyeceksiniz müşteriniz ve zaman sizin en büyük rakibiniz. En küçük tereddütte telefonla siparişe yönlenecektir. Bu yüzden üyelik bilgileri yerine sipariş aşamasında doldurulan bilgilerle üyeliğin aynı zamanda gerçekleştirilmesi güzel bir çözüm olacaktır.
Mobil uygulamalarının tanıtıldığı sayfa oldukça sade ve kullanışlı ancak bu sayfayı YS MOBİL linkine gizlemek bu sayfayı ulaşılmaz kılmış. iPhone ve Android kullanımlarının nereyse tüm internet kullanımının yerini aldığı  günümüzde mobil uygulamasını anasayfaya almalı diye düşünüyorum. Ayrıca Mobil uygulamalar müşteri bağlılığını artırır. Bir öneri de araya sıkıştırayım kişilerin yedikleri yemeklerin resimlerini paylaştıkları bir yemeksepeti uygulaması harika olabilirdi.
Syafaya dönersek tekrar sayfanın sağında yeni eklenenler sütunun görevini hiç anlamadım, sanırım yemek sepetine yeni eklenen firmaların takipçileri var :) yoksa neden bu kadar alanı ona ayırsınlar.
Yemeksepetini mailing konusunda oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim, Konsepto Creative'i tebrik ederim, yaratıcı mail subject leri çıkıyor. Yılbaşına 2 piliçle girmek ister misiniz başlığını çok sevmiştim.

Sonuç: Yemeksepetinin yakın zamanda yeniden tasarlanacağı umuyorum.
Herkese afiyet olsun. :)




0 yorum:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica